Slobodné Vinárstvo

Vyrábame víno z hrozna z vinohradu, ktorý za prvej československej republiky vlastnili naši predkovia. Vinohrad obrábame ekologickým spôsobom. Oslovuje nás téma Urban marketu „MINIMAL“ – je to presne filozofia nášho prístupu k spracovaniu hrozna. Už v roku 2012 sme sa rozhodli nepoužívať pri výrobe vína žiadne umelé kvasinky, enzýmy, výživné soli a iné prídavné látky, ktoré dnes vinári bežne pri výrobe vína používajú. Záleží nám na tom, aby ľudia ochutnávali v pohári to, čo skutočne príroda v danom roku dala, bez dochucovania a manipulovania s vôňou a chuťou vína. Víno vnímame ako umelecké dielo. Môže to znieť ako klišé, ale postupne sme to takto prirodzene začali cítiť. Popri dosť drsnej fyzickej práci nám robí radosť vymýšľať formu, vizuál i názvy jednotlivých vín. Našu grafickú prácu sme prezentovali pred pár rokmi na Pecha Kucha night v Bratislave a tento rok sme na túto akciu pozvaní opäť. Pri vytváraní etikiet sme okrem toho už niekoľko krát spolupracovali so súčasnými slovenskými designérmi (Alica Gurínová, Silvia Szabová, Andrej Kolenčík, Peter Budinský, Edita Klembas, atď.).

Slobodné Vinárstvo