Obľúbený podcast o jedle s foodblogerom Čoje sa bude nahrávať naživo pred divákmi. Hostkou bude Olia z Ukrajiny, ktorá už vyše roka žije na Slovensku a kultúru svojej rodnej krajiny prepája s tou našou práve formou gastronómie. Tento Podgast nebude iba o organizovaní Magnificent piknikov s ukrajinským jedlom, ale aj o zaujímavostiach o ukrajinskom jedle a o všetkom, čo majú naše dve krajiny spoločné.

Olia Zhurba je autorkou a manažérkou ukrajinského projektu Magnificent Picnic, ktorý sa venuje ukrajinskej kultúre a kuchyni. Počas týchto piknikov sa podávajú ukrajinské jedlá, rozprávajú sa historické príbehy a jedlá sa porovnávajú s tými z iných krajín. Ukrajinská kuchyňa má bohatú chuť vďaka obiliu, melónom a na slnku dozrievanej zelenine a ovociu. V ukrajinských riekach žijú desiatky druhov rýb, takže opis ukrajinského boršču s karasom sa dostal aj do diel Tarasa Ševčenka. Po silnom daždi tam zase nájdete huby, ktoré dobre chutia v banoši.

Nahrávam Udalosti

« Všetky Udalosti

  • Táto udalosť už prebehla.

Podgast by Čoje s Oliou Zhurbou

[fjúžn]

12. 8. 2023 11:30 - 12:30

Obľúbený podcast o jedle s foodblogerom Čoje sa bude nahrávať naživo pred divákmi. Hostkou bude Olia z Ukrajiny, ktorá už vyše roka žije na Slovensku a kultúru svojej rodnej krajiny prepája s tou našou práve formou gastronómie. Tento Podgast nebude iba o organizovaní Magnificent piknikov s ukrajinským jedlom, ale aj o zaujímavostiach o ukrajinskom jedle a o všetkom, čo majú naše dve krajiny spoločné.

Olia Zhurba je autorkou a manažérkou ukrajinského projektu Magnificent Picnic, ktorý sa venuje ukrajinskej kultúre a kuchyni. Počas týchto piknikov sa podávajú ukrajinské jedlá, rozprávajú sa historické príbehy a jedlá sa porovnávajú s tými z iných krajín. Ukrajinská kuchyňa má bohatú chuť vďaka obiliu, melónom a na slnku dozrievanej zelenine a ovociu. V ukrajinských riekach žijú desiatky druhov rýb, takže opis ukrajinského boršču s karasom sa dostal aj do diel Tarasa Ševčenka. Po silnom daždi tam zase nájdete huby, ktoré dobre chutia v banoši.




Podrobnosti

Dátum:
12. 8. 2023
Čas:
11:30 - 12:30