10. decembra 2022 je Terra Madre Day, sviatok, počas ktorého medzinárodné hnutie Slow Food celosvetovo slávi dobré, čisté a férové potraviny, vyrobené v súlade s prírodou, rešpektujúc miestne komunity, ich kultúru a tradície. Jeho hodnoty u nás už 10 rokov propaguje Slow Food Pressburg. Prečo robiť Slow Food na Slovensku, ale aj o „slow“ životnom štýle, o potravinových trhoch, o spolupráci s farmármi, manufaktúrami, špecializovanými dovozcami či školami, sa dozviete viac v diskusii s hostkami, ktorú moderuje líderka Slow Food Pressburg Petra Molnárová.
Hostky:
Monika Slížiková – manažérka Slow Food Trhu Zeme Bátovce (1. trh s medzinárodným štatútom Slow Food na Slovensku)
Anna Šuranská Romančíková – farmárka
Anetta Vaculíková – líderka projektu Skutočne zdravá škola
Martina Matejíčková – majiteľka spoločnosti Kakaw Co+, ktorá dováža na Slovensko odrodové kakao z Kolumbie a otvorila prvú kakaotériu na Slovensku