Loading view.
Podgast by Čoje s Kamilou Magálovou
PodiumDá sa hodinu baviť o jedle? Áno – keď sa pýta foodbloger Čoje a odpovedá zaujímavý hosť. Tentokrát sa naživo porozpráva s Kamilou Magálovou, ktorá je nielen fantastická herečka, ale aj výborná kuchárka. Jej reláciu Tajomstvo mojej kuchyne roky sledujú gazdinky a milovníci dobrého jedla. Povie nám aj príbehy so šéfkuchárom Pavlom Pospíšilom, pri ktorých sa dobre zabavíte.
Spoznaj Makera: Lujza Záhradníková, Michal Mário Šťastný, Dominika Tkáč
PodiumŽivia sa niečím iným, ale iba zatiaľ. Reč je o troch šikovných ľuďoch, ktorých spája Lab.cafe, kde využívajú na svoju tvorbu laser – rovnaký stroj, no ich diela sú z iných materiálov. Vypočujte si príbeh tvorcov, ktorí sa radi podelia o svoje vedomosti, skúsenosti aj tipy. Prezradia vám, ako začať a udržať sa. Moderuje Vladimír Vaco Vaculík.
Vitalia Bella: Ako byť šťastný?
PodiumDiskusia s novinárkou a jednou z autoriek knihy Ako byť šťastný, Vitaliou Bella. V knihe sa spolu s Veronikou Folentovou pokúsili uchopiť ľudskú snahu o spokojný život zo všetkých strán – od narodenia cez obdobie dospievania, hľadania životného partnera a výchovu vlastných detí až po starobu a smrť.
Kolaboratórium (dizajn, ktorý vzniká v spolupráci): Paulína Ebringerová, Ľubica Hustá, Michala Lipková
PodiumKomerčný trh je dnes hlavne o súťažení a skloňovaní slova konkurencia. Nás však vo svete plnom rozdielností oveľa viac zaujíma zdieľanie skúseností a schopností, ktoré majú silu prinášať výnimočné a kreatívne výsledky. A práve o tom je spolupráca. Diskusiu o tom, prečo je potrebné spolupracovať, moderuje Stanislav Krajči z Kalabu.
Pánko
PodiumPomaly ďalej zájdeme (10 rokov so Slow Foodom na Slovensku): Monika Slížiková, Anna Šuranská Romančíková, Anetta Vaculíková, Martina Matejíčková
Podium10. decembra 2022 je Terra Madre Day, sviatok, počas ktorého medzinárodné hnutie Slow Food celosvetovo slávi dobré, čisté a férové potraviny. Jeho hodnoty u nás už 10 rokov propaguje Slow Food Pressburg. Prečo robiť Slow Food na Slovensku, ale aj o „slow“ životnom štýle, o potravinových trhoch, o spolupráci s farmármi, manufaktúrami, špecializovanými dovozcami či školami, sa dozviete viac v diskusii s hostkami, ktorú moderuje líderka Slow Food Pressburg Petra Molnárová.